Stertocht 2011
 [ Start ] [ Nieuws en informatie ] [ Evenementen ] [ Leisurekrant ] [ Foto's ] [Discussieforum] [Facebook] [Navigatieoverzicht]

 

Omhoog
Uitslag Stertocht 2011

Fotoverslag Stertocht 2011 

Op Hemelvaartsdag 2011 was ’t goed zeilweer op het Markermeer, richting Durgerdam. Onderweg passeren we Pampus, waar de voorzieningen steeds beter lijken te worden. Misschien ooit eens een leuke bestemming voor een Leisure evenement.
In Durgerdam vonden we plek aan de ‘overkant’. Naar de vaste wal ga je dan met het handaangedreven pontje. Fijn dat we ondanks de drukte van het Hemelvaartweekend (en de aanwezigheid van een andere vereniging) toch weer konden bijeenkomen in het clubschip.
Omdat het de 25e Stertocht was, had Hanny van de Hi zich in het zilver gehuld. Ze reikte de organisatoren van een groot aantal Stertochten, te weten Willem en Cisca van de Flying Cloud eremedailles uit.
Bart van de Marba voegde daar nog slingers aan toe .......
....alsmede een certificaat van verdienste.

Heel terecht dat deze trouwe organisatoren dit keer zo in het zonnetje werden gezet.

Willem en Cisca hebben hier alle versierselen ter gelegenheid van de 25e Stertocht ontvangen.

Het werd een gezellige avond, maar het werd niet te laat in verband met de start van de wedstrijd naar Hoorn de volgende ochtend.

De start om 09.00 uur bij de Hoek van het IJ vereist wel een frisse start en dan is een goede en niet te korte nachtrust belangrijk.

Erik van de Gamble had op verzoek van het bestuur ‘het schild’ vernieuwd. Er kunnen in de toekomst weer veel nieuwe winnaars van de zeilwedstrijd van Durgerdam naar Hoorn een schildje op krijgen.

De Leisureclub is wat dat betreft weer op de toekomst voorbereid!

 

Na de zware zeilwedstrijd van Durgerdam naar Hoorn (NO, Bft 5) was het heerlijk Chinezen in Hoorn (Azië).
Er zaten veel rooie koppen aan tafel, want de zon had behoorlijk huis gehouden. Erg jammer dat de havenmeesters op volgende Hemelvaartsdagen niet meer voor ons willen reserveren in de Grashaven. Deze keer kon het dus nog wel. We hebben op zaterdagmorgen de markt bezocht en boodschappen gedaan. 

Rond de middag vertrokken we (op de Genua) naar Edam. Het was een lekker ontspannende tocht. Gelukkig waren we niet te laat in Edam want het was overal en ook daar erg druk met passanten.We hadden gelukkig een prima plek en konden ons voorbereiden op de BBQ.
In Edam mochten we weer gebruik maken van het clubhuis van de Vereniging. Dat is echt een voorrecht en te danken aan een bepaald clublid die toevallig ook nog in het bestuur zit van de vereniging in Edam.
Ondanks de harde wind konden we in de luwte van het verenigingsgebouw een goede plek vinden voor de BBQ. De slager had weer goed z’n best gedaan, dus het was smullen.

We zijn geen vergrijzende vereniging, want er vindt veel verjonging plaats. Er waren in Edam 2 superjonge aspirant leden aanwezig.

Goed voor de toekomst van de Leisureclub!

Willem en Rob zitten gelukkig nog steeds op de zelfde koers.
Lekker kokkerellen tot het vlees voldoende zwart is en de worsten gebarsten zijn.
Na de BBQ aan het einde van de avond is het tijd voor het bekend maken van de uitslag van de zeilwedstrijd.
Ter ere van de organisatoren was er een speciaal lied gecomponeerd door wie anders dan Paul en Maaike.
Ter gelegenheid van de 25e Stertocht had Willem een speciaal aandenken laten maken.  Uiteraard droeg hij hierbij de versierselen die hem en Ciska in Durgerdam waren uitgereikt.
Voor de winnaar van de 25e Stertocht was ook een speciaal aandenken gemaakt.

Hanny van de Hi nam dat speciale aandenken in ontvangst.

Voor de 17-en was het door de harde wind en de ongunstige windrichting een zware tocht geweest en dan is het een prestatie van formaat om toch te winnen

 

Onze voorzitter sloot de avond af. Het evenement was weer zeer geslaagd. 

Edward, SHE

 

 

Aanmelden evenement ] Leisure Zomerdagen 2018 - 2 ] Leisure Zomerdagen 2018 ] Stertocht 2018 ] Jaarvergadering 2018 ] Leisureweek 2017 ] Stertocht 2017 ] Jaarvergadering 2017 ] Najaar 2016 ] Leisureweek 2016 ] Stertocht 2016 ] Jaarvergadering 2016 ] Najaar 2015 ] Leisureweek 2015 ] Stertocht 2015 ] Jaarvergadering 2015 ] Najaar 2014 ] Leisureweek 2014 ] Stertocht 2014 ] Jaarvergadering 2014 ] Najaar 2013 ] Leisureweek 2013 ] Stertocht 2013 ] Jaarvergadering 2013 ] Najaar 2012 ] Bezoek engelse LOA ] 35-jarig Jubileum evenement ] Leisureweek 2012 ] Stertocht 2012 ] Najaar 2011 ] Leisureweek 2011 ] [ Stertocht 2011 ] vakantiespreiding 2011-2014 ] Jaarvergadering 2011 ] Evenementen 2006 - 2010 ] Evenementen 2000 - 2005 ] [ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2018