Najaar 2012
 [ Start ] [ Nieuws en informatie ] [ Evenementen ] [ Leisurekrant ] [ Foto's ] [Discussieforum] [Facebook] [Navigatieoverzicht]

 

Omhoog

Fotoverslag najaarsevenement: Geocaching bij de Ankeveense plassen

Op zondag 25 november zijn we weer bij elkaar gekomen voor het traditionele najaarsevenement. 

Natuurlijk hebben we voor deze zondag weer iets bijzonders op het programma staan: schat zoeken in het gebied van de Ankeveense Plassen!

 

 

Sinds een aantal jaren bestaat het fenomeen “Geocachen”.

Dat is het met een hand-GPS maken van een wandeltocht, waarbij onderweg al dan niet opdrachten worden uitgevoerd, wat uiteindelijk moet leiden tot het vinden van een schat, een zgn. “cache”.

 

Wereldwijd zijn er al meer dan een miljoen van dit soort tochten uitgestippeld en het leek ons leuk om dit ook eens met onze leden te gaan uitproberen.

Het aardige is, dat je gewoon gebruik kunt maken van je hand-GPS die je ook aan boord gebruikt en zelfs is het mogelijk om je smart-phone hiervoor te gebruiken (mits er natuurlijk een GPS-functie op zit).

Voor informatie over geocachen kun je op de volgende websites kijken:

www.geocaching.com en www.geocaching.nl

 

 

Hieronder volgt een fotoverslag van de zeer geslaagde dag.

Op zondag 25 november starten we in een cafeetje aan het Stichts End in Ankeveen. We beginnen met koffie en een appelpunt (met!) en worden geďnstrueerd door onze voorzitter
We hebben niet de bordjes van de wandelroute gevolgd, maar Willem had een geocache-wandeling van Internet gehaald. Het is de bedoeling met een mobiel GPS apparaat van punt naar punt te lopen en van die punten staan de coördinaten op het lijstje van Internet.

En voor wie zich afvraagt wat muggles zijn: zie http://www.geocaching.com/about/glossary.aspx

 

Op elk punt moet je een vraag beantwoorden en zo loop je een bepaalde route. In ons geval was dat door het mooie natuurgebied rond de Ankeveense Plassen. Voor ons is dat redelijk dicht bij huis, maar we waren er nog nooit wezen wandelen. 
Het weer werkte deze dag erg mee: droog, redelijk zonnig, maar wel veel wind.
Gelukkig hadden we onze laarzen aan, want het eerste deel van de wandeling was door zompig terrein.
Bij een niet ongevaarlijke oversteek over gladde boomstammen werd de helpende hand geboden.
Onderweg was er regelmatig overleg nodig om het vervolg van de route vast te stellen of om een lastige vraag te beantwoorden. Hoewel er af en toe gegokt werd, bleek het met behulp van de navigatieapparatuur toch goed te gaan en bleven we op koers.

 

 

 

 

De natuur is op en om de Ankeveense Plassen schitterend, ook in dit jaargetijde.
Aan het (bijna) einde van de wandeling bij het laatste punt met coördinaten moest een som uitgerekend worden. Met de uitkomst van die som kreeg je de laatste coördinaten om de cache te kunnen vinden.

De cache is gevonden in de holte van een boom. We hadden de coördinaten dus goed uitgerekend, want het was niet bepaald de enige boom langs het betreffende wandelpad.

De cache is hier een plastic fotorolhoudertje met daarin een logboekje ter grootte van een strook papier. 
Degenen die ons hier waren voorgegaan hadden opgeschreven wie ze waren en wanneer de cache gevonden was. Onze voorzitter deed dat voor ons.

 

Daarna werd de cache uiteraard weer op dezelfde plek teruggelegd en een beetje aan het zicht onttrokken met bladeren.
Tenslotte werd de wandeling in hetzelfde cafeetje afgesloten waar we 2 uur en een kwartier eerder waren vertrokken. Het was een goed einde van een leuk evenement (met dank aan onze voorzitter).

E/HW

 

 

Aanmelden evenement ] Leisure Zomerdagen 2018 - 2 ] Leisure Zomerdagen 2018 ] Stertocht 2018 ] Jaarvergadering 2018 ] Leisureweek 2017 ] Stertocht 2017 ] Jaarvergadering 2017 ] Najaar 2016 ] Leisureweek 2016 ] Stertocht 2016 ] Jaarvergadering 2016 ] Najaar 2015 ] Leisureweek 2015 ] Stertocht 2015 ] Jaarvergadering 2015 ] Najaar 2014 ] Leisureweek 2014 ] Stertocht 2014 ] Jaarvergadering 2014 ] Najaar 2013 ] Leisureweek 2013 ] Stertocht 2013 ] Jaarvergadering 2013 ] [ Najaar 2012 ] Bezoek engelse LOA ] 35-jarig Jubileum evenement ] Leisureweek 2012 ] Stertocht 2012 ] Najaar 2011 ] Leisureweek 2011 ] Stertocht 2011 ] vakantiespreiding 2011-2014 ] Jaarvergadering 2011 ] Evenementen 2006 - 2010 ] Evenementen 2000 - 2005 ] [ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2018