Leisureweek 2016
 [ Start ] [ Nieuws en informatie ] [ Evenementen ] [ Leisurekrant ] [ Foto's ] [Discussieforum] [Facebook] [Navigatieoverzicht]

 

Omhoog

Leisureweek 2016

Beste zeilvrienden,
Zoals beloofd tijdens de algemene ledenvergadering is de leisureweek voor 2016 weer vastgesteld. De reis gaat deze keer naar Lauwersoog, het noordelijkste puntje van Nederland, op de grens van Friesland en Groningen. Vooral de leden in het midden en noorden van het land zullen hier zeker voor zijn te porren.

De start zal plaatsvinden op zaterdag 23 juli aanstaande. We verwachten iedereen dan in Stavoren in de loop van de dag. De praktijk leert dat er altijd al een dag daarvoor een paar leden met hun boot de haven en het stadje gaan verkennen.

Maar zaterdag gaat het dan toch echt starten. We maken (weer) kennis met elkaar en bespreken de komende week. Voor de liefhebbers gaan we al gezamenlijk een hapje eten in de buurt, maar het credo is: vrijheid, blijheid, dus zeker geen verplichting om zo te starten.
Natuurlijk is het wel leuk om elkaar weer te spreken en voor de degenen die er de eerste keer bij zullen zijn een uitgelezen gelegenheid om met het hele gezelschap kennis te maken.

De organisatie heeft goed weer, een matige bries en volle zon besteld, dus het moet goed komen! 

Zondag vertrekken we dan via de Fluessen en het Heegermeer naar Heeg. We overnachten in Heeg of daar in de buurt. Ten tijde van het schrijven van dit verhaal is het nog niet helemaal duidelijk. Maar in elk geval in de buurt. 

Maandag gaan we verder via het Koevordermeer naar het noorden, richting Langweer (even boodschappen doen, is een heel leuk plaatsje) en dan via de Langweerderwielen via de Noorder Ouderweg naar Goinggarypsterpoelen en Sneekermeer. (let op! Maximum doorvaarhoogte is 12 meter!) Uiteindelijk willen we uitkomen in Terherne. Volop gelegenheid om een terrasje te pikken of om gezamenlijk een vorkje te prikken, of gewoon, in de kuip of op de kant lekker te barbecuen of een pizza te verorberen.

Op dinsdag nog lekker even zeilen op het Sneekermeer en dan naar Grou via Akkrum. Alternatief is via het Prinses Margrietkanaal, maar dat moet dan op de motor en is ook een beetje saai. We brengen de nacht door in Grou.

Woensdag van Grou naar Leeuwarden, eventueel via de Alde Feanen. Een mooi zeilgebied, maar ook met intieme aanlegplekjes. Genieten van de natuur! We overnachten in Leeuwarden in de Nieuwer Leeuwarder Jachthaven.

Van Leeuwarden varen we donderdag via de Dokkumer Ee naar Dokkumernieuwezijlen, een klein plaatsje, waar we welkom zijn in Jachthaven Lunegat. We hadden al een prettig contact met de havenmeester, dus dat moet goed komen.

Tenslotte gaan we vrijdag de laatste etappe in naar Lauwersoog, de ultieme “place to be” in hoog noord Nederland. We zullen behoorlijk wat tijd hebben om het Lauwersmeer te verkennen voordat we voor de laatst avond aanleggen in Jachthaven Lauwersoog, of te wel “Noordergat”.
Ook hier zijn de plaatsen verzekerd!

De laatste avond van deze leisureweek is dan aangebroken, die we zeker op een gezellige wijze zullen gaan invullen.

Tsja, dan is het alweer zaterdag 30 juli en de tijd voor de meesten om afscheid te nemen van de elkaar, na een hopelijk zeer geslaagde week.
Natuurlijk is iedereen vrij om nog een tijd te blijven “rondhangen” en misschien worden er plannen gesmeed om nog met elkaar het wad op te gaan. Maar dat zijn dan ideeën die buiten de leisureweek om gaan en niet in het programma zitten.

Voor alle duidelijkheid: De hier beschreven route is voor een deel al door ons besproken, maar er kunnen natuurlijk nog kleine wijzigingen worden aangebracht. Maar vooral is het een week van gezelligheid, waarin niemand iets verplicht is, maar waarin iedereen gebruik kan maken van de geboden reserveringen.

Uit ervaring kunnen we zeggen, dat het zeker de moeite waard is om deze week mee te maken en de gezelligheid en kameraadschap binnen de vereniging mee te maken. We garanderen: vanaf dag één ben je met vrienden op pad. En ook al ga je de eerste keer mee, dan zal je die unieke ervaring meemaken. Dat gebeurt al bijna 40 jaar zo, dus hebben we daar het volste vertrouwen in!

Kunnen we alleen nog maar afsluiten met:
Meld je aan en beleef de Leisure week!
Groeten van Pine en Willem.

NB.: Evenementen van de Leisureclub zijn alleen bedoeld voor leden en hun introducé's

 

Aanmelden evenement ] Leisure Zomerdagen 2018 - 2 ] Leisure Zomerdagen 2018 ] Stertocht 2018 ] Jaarvergadering 2018 ] Leisureweek 2017 ] Stertocht 2017 ] Jaarvergadering 2017 ] Najaar 2016 ] [ Leisureweek 2016 ] Stertocht 2016 ] Jaarvergadering 2016 ] Najaar 2015 ] Leisureweek 2015 ] Stertocht 2015 ] Jaarvergadering 2015 ] Najaar 2014 ] Leisureweek 2014 ] Stertocht 2014 ] Jaarvergadering 2014 ] Najaar 2013 ] Leisureweek 2013 ] Stertocht 2013 ] Jaarvergadering 2013 ] Najaar 2012 ] Bezoek engelse LOA ] 35-jarig Jubileum evenement ] Leisureweek 2012 ] Stertocht 2012 ] Najaar 2011 ] Leisureweek 2011 ] Stertocht 2011 ] vakantiespreiding 2011-2014 ] Jaarvergadering 2011 ] Evenementen 2006 - 2010 ] Evenementen 2000 - 2005 ] [ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2018