Leisureweek 2014
 [ Start ] [ Nieuws en informatie ] [ Evenementen ] [ Leisurekrant ] [ Foto's ] [Discussieforum] [Facebook] [Navigatieoverzicht]

 

Omhoog

Programma Leisureweek - 19 t/m 26 juli 2014

De Leisureweek 2014 zal, zoals in Leisurekrant al is aangekondigd, worden gevaren in de Biesbosch en directe omgeving.
Je kunt je opgeven via het aanmeldingsformulier op deze website.

Het wordt een unieke week, omdat we in deze omgeving nog nooit een tocht hebben georganiseerd.
Inmiddels hebben we contact gehad met alle jachthavens en de week zal er als volgt uit gaan zien:

Aankomst in de loop van zaterdag 19 juli 2014 in Dordrecht. Daar worden we verwacht in de jachthaven van de Koninklijke Dordrechtsche Roei en Zeil Vereniging (KDRZV) waar we de week zullen inluiden met een bijeenkomst in het restaurant onder het genot van koffie met gebak en misschien ook nog wat sterkers……

Zondag gaan we dan op weg naar Gorinchem. Dit doen we via de Beneden Merwede en daar worden we verwacht in de haven de WSV De Merwede. Vandaar is het ongeveer 10 minuten lopen naar het historisch centrum van Gorinchem. Gorinchem is een schilderachtig vestingstadje met een gezellige markt en leuke terrasjes. Op nog geen 10 minuten lopen van de jachthaven is ook de aanlegsteiger van het veer naar Woudrichem. Ook alweer ene pittoresk vestingstadje, met de mogelijkheid om iets buiten het stadje het slot Loevestein te bezoeken. Het beroemde slot waar Hugo de Groot in een dekenkist wist te ontsnappen aan zijn bewakers.

Maandag varen we richting Biesbosch. Mogelijk kunnen we nog een eindje op en neer zeilen op de Nieuwe Merwede, maar uiteindelijk is het de bedoeling om door de Biesboschsluis te schutten en meteen bakboord uit aan te leggen in de jachthaven van WSV Werkendam. Er is voor ons gereserveerd en mogelijk kunnen we gebruik maken van de kantine van de vereniging.
Afhankelijk van het weer kunnen we gezamenlijk de maaltijd gebruiken op het veldje bij de haven, of natuurlijk een hapje eten in de kantine.

Dinsdag vertrekken we op ontdekkingstocht de Biesbosch in. Met wat gunstige wind kunnen we hier en daar het zeil hijsen, maar meestal moet je rekenen op een rustige tocht. 
We hebben de mogelijkheid om bijvoorbeeld de Ruigt op te zeilen en voor anker te gaan, of aan te leggen aan een van de steigers die door Staatsbosbeheer zijn aangelegd. Vaak is dan ook een wandeling door de prachtige natuur mogelijk.
We kunnen dat gezamenlijk doen, maar individueel is natuurlijk ook mogelijk. Er zijn geen verplichtingen. 
Als het weer meezit – en daar gaan we van uit – gaan we de nacht van dinsdag op woensdag gezamenlijk voor anker, bijvoorbeeld in het Jeppegat, een rustige, doodlopende arm van de Biesbosch. Als je vroeg genoeg wakker wordt, kun je genieten van een mooie zonsopgang en van de aubade van aanwezige vogels.

Woensdag trekken we weer verder: we kunnen nog eens verder de Biesbosch verkennen in de Aakvlaai met een paar forse beverburchten of bijvoorbeeld een half uurtje doorvaren naar de Amer, waar je een mooi rakje kunt zeilen. Ook kun je eventueel je tijd doorbrengen in de kleine kreken met een kano, die te huur is in Hank. Daar leggen we namelijk in de loop van de dag aan in jachthaven Vissershang

Donderdag vertrekken we in de loop van de dag naar Geertruidenberg. Een oude vestingstad onder de rook van de Amercentrale. Het is een betrekkelijk nieuwe jachthaven, even buiten het stadje.
Tussentijds natuurlijk weer volop tijd voor verkennen van de Biebosch met je eigen boot, een kano of gewoon een dag zeilen naar bijvoorbeeld de Moerdijkbruggen. Heen en terug een tocht die goed is voor 3 tot 5 uur, afhankelijke van de wind.

Vrijdag leggen we aan in Drimmelen, onze laatste stop. De jachthaven van Drimmelen is een van de grootste jachthavens van Nederland en zelfs van West Europa. Goed voor meer dan 1200 ligplaatsen.
Zaterdagmorgen nemen we dan in een van de restaurants in de directe omgeving afscheid van elkaar na een hopelijk zeer geslaagde Leisureweek 2014.

Al met al denk ik dat dit programma een basis kan vormen voor een fijne week met elkaar. In het verleden is gebleken, dat we vrijwel altijd veel plezier met elkaar beleven en dat we elkaar ook kunnen helpen als er onverhoopt wat pech optreedt. Daar gaan we niet voor natuurlijk, maar dikwijls waren het de momenten in het verleden, dat de echte clubgeest de kop opstak.
We hopen dat jullie voldoende warm zijn geworden om een unieke week in een uniek stukje Nederland met elkaar door te gaan brengen.
Voor de kosten hoef je het niet te laten: de havengelden en dat wat je zelf verteert….. je hebt het zelf in de hand! 

Geef je dus op via de website: http://www.leisureclubholland.nl/formulieren/aanmelden_evenement.htm 

Ervaar de unieke sfeer van een Leisureweek samen met de leden van de Leisure Club Holland.
Als je je niet opgeeft, mis je echt een heel bijzondere gebeurtenis!
Tot de 19e juli in Dordrecht!

Hartelijke groeten,
Willem van Riel.
voorzitter@leisureclubholland.nl

NB: Evenementen van de Leisureclub zijn alleen bedoeld voor leden en hun introducé's.

 

Aanmelden evenement ] Leisure Zomerdagen 2018 - 2 ] Leisure Zomerdagen 2018 ] Stertocht 2018 ] Jaarvergadering 2018 ] Leisureweek 2017 ] Stertocht 2017 ] Jaarvergadering 2017 ] Najaar 2016 ] Leisureweek 2016 ] Stertocht 2016 ] Jaarvergadering 2016 ] Najaar 2015 ] Leisureweek 2015 ] Stertocht 2015 ] Jaarvergadering 2015 ] Najaar 2014 ] [ Leisureweek 2014 ] Stertocht 2014 ] Jaarvergadering 2014 ] Najaar 2013 ] Leisureweek 2013 ] Stertocht 2013 ] Jaarvergadering 2013 ] Najaar 2012 ] Bezoek engelse LOA ] 35-jarig Jubileum evenement ] Leisureweek 2012 ] Stertocht 2012 ] Najaar 2011 ] Leisureweek 2011 ] Stertocht 2011 ] vakantiespreiding 2011-2014 ] Jaarvergadering 2011 ] Evenementen 2006 - 2010 ] Evenementen 2000 - 2005 ] [ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2018