Leisureweek 2013-programma
 [ Start ] [ Nieuws en informatie ] [ Evenementen ] [ Leisurekrant ] [ Foto's ] [Discussieforum] [Facebook] [Navigatieoverzicht]

 

Omhoog

Programma leisureweek

Gijsbert, Leisure 27: RINZWIND

Wat een lange winter hebben we, inmiddels al een paar weken, achter de rug. En dan ineens rokjesdag dat dit jaar samenviel met de marathon van Rotterdam. De zon en de temperatuur schudden de laatste stuiptrekkingen van Koning Winter van zich af, het heerlijke gevoel van lentekriebels, de belofte van een mooie zomer. Je laat je verrassen door een regenbui, je had je jas niet meegenomen, maar het droogt weer op voor je thuis bent.

Zo gaan de gedachten naar de Leisureweek, met Willem heb ik de voorstellen voor een havenschema behandeld en we zijn er dus uit. “Wind en Weder dienende” : zoals grootvader placht te zeggen als oude klipperzeiler, dan kwam er vaak nog iets achteraan: “Bij Leven en Welzijn” vaak gevolgd door “als God het Wil” een vast riedeltje van een godvruchtig man. Samen met Willem zij we er toch sneller uitgekomen en dan zonder hulp van de natuurkrachten.

Zaterdag 20 Juli Starten we de Leisure week in Willemstad. De vele terrasjes en cafés in de directe omgeving van de binnenhaven geven ruim de gelegenheid voor een hernieuwde kennismaking van oude en wellicht enige nieuwe deelnemers van de Leisureweek.

Zondag 21 Juli We starten vroeg vanaf Willemstad, misschien zien we af van een palaver, we hebben een reis voor de boeg, het doel vandaag is jachthaven Bruinisse. Dat betekent een kilometertje of 22 met drie sluizen, Volkerak, Krekerak en de Grevelingen sluis. De laatste kan zeer druk aangevaren zijn op het einde van de middag.

Maandag 22 Juli Vandaag bezeilen we de Grevelingen, bezuiden de Veermansplaat, Stampersplaat en de Dwars in de Weg naar Brouwershaven. Staat er gunstige wind dan kan de Hompelvoet ook gerond worden, is het wat minder behoort een wandeltochtje op de Veermansplaat ook tot de mogelijkheden. 

Dinsdag 23 Juli De Grevelingen af naar Herkingen. Pas op deze haven heeft een lang aanloopkanaal. 

Woensdag 24 Juli Vandaag gaan we door de Grevelingensluis, het Zijpe en de Krabbenkreek naar St Annaland. Een welbekende haven waar ik voor het eerst notie kreeg van de Leisureclub en zelfs van het bestaan van andere Leisures. (06.00 18.20 HW ; 18.20 23.50 LW). We zijn hier enigszins toe genoodzaakt omdat het tij mee door het Zijpe en het Mastgat richting Zierikzee erg vroeg is en er eerst een sluis genomen moet worden tevens zijn we voor de sluis ook niet de enige zeilers)
Donderdag 25 Juli Vanuit St Annaland zeilen we naar Zierikzee (6.50 HW ; 19.00 12.00 LW) Ook hier is het motto vroeg weg, het is te hopen dat we ook deze dag goed zeilweer hebben, het is niet te voorkomen dat we het tij de meeste tijd tegen hebben. Ben je in Zeeland dan moet je toch een keer onder de Zeelandbrug door gevaren zijn. Een alternatief is om direct door te gaan naar Yerseke en bij Stavenisse gebruik te maken van het kenteren van het tij om ± 12h00.
Vrijdag 26 Juli vanuit Zierikzee naar Yerseke. We kunnen er op rekenen dat pas in de middag de stroom mee gaat lopen. 19.15 is het hoogwater in Yerseke, ik verwacht dus een mooie dag en laat aankomen in Yerseke.

Zaterdag 27 Juli Jammer de Leisureweek zit erop, er zullen leden zijn waarvan weer afscheid genomen wordt in ieder geval voor deze zomer, aansluitend zijn er Leisurianen, die de zomertocht voortzetten richting Antwerpen onder begeleiding en vakkundige ondersteuning van Ed van Verstraten. Ook de Rinzwind hoopt van de partij te kunnen zijn.

 

Investeringen voor een traditionele Leisureweek:

 

Ik herinner me het snel aanschaffen van een BBQ, het liefst wegwerp en de rokende worstjes nuttigen tussen straat en waterkant.

Wat wij ook niet aan boord hadden waren krukjes, na deze aangeschaft te hebben zijn we het opvolgende jaar geconfronteerd met Leisurianen met stoelen ?
Er stond bij onze eerste Leisureweek (Toen werd er nog een programma verzorgd en zoveel mogelijk gevolgd met ieders inzet) Jeu de Boules op het rooster, sindsdien heb ik twee sets petanque aan boord als ballast, vrijwel niet gebruikt.

Nu was er de laatste ledenvergadering een voorstel om een traditioneel gebruik in ere te herstellen en wel “de Bonte Avond”, dus hiermee een oproep om toch vooral niet te vergeten, pruiken, verkleedkleren, makeup, stiften en vooral fantasie en goede stemming.

 

 

Tips voor Antwerpen

 

Bootpapieren in het buitenland

Wij zijn bij de ANWB verzekerd. Eind maart dit jaar kregen we de papieren voor het nieuwe verzekeringsjaar en daarbij bleken een aantal voorwaarden gewijzigd. Een daarvan was op onze situatie van toepassing namelijk dat we met de uitgebreide dekking voor Nederland (categorie 2 van de 5) niet in het buitenland verzekerd zijn. Toevallig is Antwerpen net even buitenland dus als we daar komende zomer naar toe gaan dan is het zaak de verzekeringsvoorwaarden aan te passen. Dan kom je bij de ANWB in de categorie (3): inclusief de Europese binnenwateren. Als je dan meteen de dagwaarde van je schip aanpast aan de feitelijkheid, dan is het premieverschil verwaarloosbaar. Behalve ICC (waarover geschreven in het vorige clubblad) en je paspoort is een geldige verzekering naar (o.a.) België zeker aan te bevelen.

Edward (She)

 

Veilige vaart op de Schelde.

De (KLYC) Koninklijke Liberty Yacht Club heeft op zijn website veel tips en trucs omtrent het vaarwater naar Antwerpen.

www.klyc.be
Roel (Okran)

 

NB: Evenementen van de Leisureclub zijn alleen bedoeld voor leden en hun introducé's

 

[ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 09 juli 2016