Programma Leisureweek 2010
 [ Start ] [ Nieuws en informatie ] [ Evenementen ] [ Leisurekrant ] [ Foto's ] [Discussieforum] [Facebook] [Navigatieoverzicht]

 

Omhoog
Voorbereidingen Leisureweek 2010

Programma Leisureweek 2010.

Erik a/b GAMBLE

Na een wat lange periode van voor- en tussenbereiding is dan nu het moment aangekomen om de definitieve plannen vorm te geven. In de afgelopen maanden hebben slechts een paar leden laten weten waar hun voorkeur lag voor wat betreft de bestemmingen. Tijdens de stertocht-bbq heb ik nog met enkele “geloofsgenoten “ van gedachten gewisseld over wat nu leuk en minder leuk is.

Om maar met de deur in huis te vallen, we gaan voor optie 3. Dat betekent dat we heel Noordholland in de lengte zullen doorkruisen. Het uiteindelijke doel is Den Helder met wellicht een gezamenlijke oversteek naar Texel. Dit laatste is natuurlijk sterk afhankelijk van de omstandigheden en samenstelling van de groep. En niet te vergeten de ambitie van de deelnemers. Ook deze Leisureweek zal weer in het teken staan van 'alles mag en niets moet”. Verplichte nummers kennen we niet (meer). Wel is het natuurlijk van belang dat het groeps- of wij-gevoel niet uit het oog verloren wordt.

Op voorhand wil ik aangeven dat meedoen aan de Leisureweek geheel voor eigen risico is. Er van de deelnemers verwacht wordt dat het schip en haar bemanning op orde zijn. Met name de technische staat van de boot is van belang omdat er ook op groot water gevaren gaat worden. Ik zeg dit niet om mensen af te schrikken maar om men er wel van bewust te maken dat we niet met z’n allen een stukje gaan varen op de Westeinder- of Kagerplassen. Het oversteken en bevaren van het Noordzeekanaal is een serieuze zaak. Bij Den Helder naar buiten voor een oversteek naar Texel is niet ver maar wel varen op groot water, zeg maar de zee op. Alle Leisures die er zijn kunnen dit aan. Maar er dient wel wat voorbereiding aan vooraf te gaan.
Zorg ook dat kaarten van het volledige gebied aan boord zijn, denk daarbij ook aan de periode na de Leisureweek, zoals bijv. varen op het Wad of een buitenommetje richting IJmuiden. Als hier vragen over zijn vergeet ze niet te stellen. Zowel Nick als mijzelf zijn altijd bereid om deze vragen te beantwoorden. En vergeet niet, domme vragen bestaan niet.

Zaterdag 24 juli zullen we jullie verwelkomen op het eiland van Nick en Eef aan de Westeinderplas. Waarschijnlijk is het niet mogelijk om met alle deelnemende boten aan te leggen aan het eiland. Het is dan ook de bedoeling om af te meren in jachthaven STENHUIS (onder voorbehoud). Deze haven ligt vlak aan de ringvaart en boxen zijn gereserveerd. Bij aankomst melden bij de havenmeester, wij zorgen dat deze op de hoogte is. Van de haven naar het eiland zal een eenvoudige doch doeltreffende pendeldienst onderhouden worden.

Op het eiland zal een BBQ gehouden worden om de stemming er goed in te brengen. Bovenstaande foto dateert van 5 jaar geleden en toen werd het een onvergetelijke middag en avond. Zeker als het weer meewerkt kan je geen betere start wensen van een evenement.


BBQ 2005: de organisatie stookt het vuur op

Zondag 25 juli maken we een zeiltocht over de Westeinder en zullen we uiteindelijk via de ringvaart richting de Kagerplassen varen. Afhankelijk van de verkeersdrukte kunnen er wat wachttijden ontstaan bij de Leimuiderbrug. Eenmaal aangekomen bij Kaagdorp worden we verwacht bij verenigingsjachthaven Kaagdorp. Voor de deelnemers aan de week van 2005 een bekende jachthaven. Hier werd toen een gedenkbare bonteavond gehouden. Ook hier zullen de ligplaatsen gereserveerd zijn. Uiteraard bij aankomst melden bij de havenmeester en misschien zullen in de ochtend bij het palaver de boxnummers al bekend gemaakt zijn.
Info over de jachthaven Kaagdorp op www.jachthavenkaagdorp.nl .

Maandag 26 juli gaan we “met z’n allen” richting Haarlem. De eerste hindernis daarbij te nemen is de brug in de ringvaart waar de A44 overheen raast. De opening zal zijn om 12.00 en 12.30. Volgens het schema van RWS zal er per opening maar 1 richting uit gevaren worden. Hierover zal in het pallaver meer gezegd worden. Varende op de ringvaart richting Haarlem kan het handig zijn om in een soort van konvooi te varen om zo optimaal de brugopeningen te kunne benutten. Omdat het onmogelijk is om ligplaatsen te reserveren in de stad zijn we te gast in de nieuwe jachthaven van Haarlemse Jachtclub aan de Mooie Nel. Van daaruit is een bezoek aan de mooie binnenstad van Haarlem op loop- of wandelafstand.


Haarlemse Jachtclub (helemaal nieuw)

Dinsdag 27 juli blijven we aan de Mooie Nel. Een dagje shoppen in de stad, fietsen huren en de omgeving verkennen. Of gewoon lekker aan boord luieren en wat klusjes doen aan de boot. Wellicht kunnen in de avond de bbq-s weer aan voor een gezamenlijke hap of pak de koekenpan en maak er een leuk pannenkoeken festijn van. Altijd weer af te sluiten met zo’n oergezellige LCH-steigerborrel.

Woensdag 28 juli maken we de slag over het Noordzeekanaal. Ook nu weer met z’n allen richting zijkanaal C. Even de sluis door en door de brug waarover de altijd drukke A9 gaat. Ook hier zijn vaste draaitijden dus wel scherp zijn.
Eenmaal het kanaal over gaan we richting het Alkmaardermeer alwaar we ligplaatsen hebben bij de Alkmaarse Roei- en Zeilvereniging (ARZV) www.arzv.nl .
De havenmeester Beusse weet van onze komst. Ook kunnen we natuurlijk op het Alkmaardermeer weer even de zeiltjes hijsen.


Jachthaven Akersloot ARZV

Donderdag 29 juli verlaten we het Alkmaardermeer en gaan via de staande mast route richting Den Helder. Om ook nog een mogelijkheid tot zeilen te hebben leek het ons leuk deze dag niet verder te gaan dan het Amstelmeer. Het bevaren van het Noordhollandskanaal kan ook weer het beste in konvooi. Dit om brugopeningen efficiënter te maken. Van te voren overleg met brugwachters hierover stemt tot aanbeveling. Een aanrader voor het palaver.

Jachthaven  Amstelmeer


NoordHollands kanaal

Vrijdag 30 juli alweer richting de eindbestemming van deze Leisureweek. We zullen afmeren in de vrijwel nieuwe jachthaven van Willemsoord, de oude marinehaven, met tal van bezienswaardigheden en aantrekkelijke horeca. Van hieruit zit je binnen 2 tellen ook weer in het centrum van Den Helder.

Zaterdag 31 juli nemen we alweer afscheid van elkaar. De week der weken zit er weer op. Veel indrukken opgedaan en wellicht plannen gemaakt voor het vervolg van de vakantie. Op eigen kiel de wadden op, alleen
of met meerdere boten.


Willemsoord

Met deze indeling van de week heb ik geprobeerd om de plannen op papier te zetten. De meeste havens zijn ondertussen vastgelegd maar er kunnen altijd verschuivingen plaatsvinden. De komende periode gaan we nog diverse punten fijnslijpen. Al deze zaken worden aan de deelnemers van de leisureweek middels email bekend gemaakt. Wat daarbij heel handig is, is om te weten vanaf wanneer men niet meer bereikbaar is op het bekende emailadres. Dan weten wij wanneer we geen info meer kunnen sturen. En zoals altijd is het palaver van de betreffende vaardag altijd bindend.

De organisatie heeft er alles aan gedaan om het voor een ieder zo aantrekkelijk mogelijk te maken. We hopen dan ook dat er veel deelnemers zich zullen aanmelden. Graag wil ik nog wel even benadrukken dat het meer dan wenselijk is om wel aan te melden, zodat we van tevoren de havenmeesters kunnen informeren met hoeveel schepen we komen maat ook met welke schepen (afmeting). Een van te voren ingelichte havenmeester is makkelijker op de hand zal ik maar zeggen.

Namens Nick en mijzelf alvast veel voorpret gewenst en wellicht tot op het eiland voor de openings BBQ.

Opgave via leisureweek@leisureclubholland.nl of via het aanmeldingsformulier

Zeilersgroet,
Erik 

NB. Evenementen van de Leisureclub zijn alleen bedoeld voor leden en hun introducés

 

Najaar 2010 ] Stertocht 2010 ] [ Programma Leisureweek 2010 ] Jaarvergadering 2010 ] Najaar 2009 ] Leisureweek 2009 ] Stertocht 2009 ] Jaarvergadering 2009 ] Najaar 2008 ] Leisureweek 2008 ] Stertocht 2008 ] Jaarvergadering 2008 ] Najaar 2007 ] Leisureweek 2007 ] Stertocht 2007 ] Voorjaar 2007 ] Jaarvergadering 2007 ] Najaar 2006 ] Leisureweek 2006 ] Stertocht 2006 ] Jaarvergadering 2006 ] [ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 09 juli 2016