Leisureweek 2009
 [ Start ] [ Nieuws en informatie ] [ Evenementen ] [ Leisurekrant ] [ Foto's ] [Discussieforum] [Facebook] [Navigatieoverzicht]

 

Omhoog

Voorlopig Programma Leisureweek 2009

 
Leisurevrienden, 
voorafgaand aan de presentatie van de plannen voor de Leisureweek moet ik melden dat er in het bepalen van de datum een foutje is ingeslopen. Waar we normaliter altijd kiezen voor de laatste volle week in juli, is gebleken dat dit door de vakantiespreiding in Nederland dit jaar niet goed heeft uitgepakt. Zuid-Nederland krijgt namelijk pas vakantie op 24 juli en dat zou betekenen dat de leden die gebonden zijn aan de schoolvakantie daar, niet kan deelnemen aan de week. Dit is natuurlijk zeker niet de bedoeling, temeer omdat het hier om trouwe aanhangers van de week gaat. In overleg met het bestuur heb ik dan ook besloten om de week op te schuiven. De start is nu op zaterdag 25 juli. Ik hoop dat ik daarmee niet al teveel vakantieplannen omver kegel en dat er in agenda’s nog wel de nodige flex zit om dit aan te passen. Ik denk dat de plannen voor de tocht voor ieder wat wils hebben. Mocht er een aanvulling of idee zijn om de tocht nog leuker of completer te maken, kan je me altijd mailen of bellen. Voor het jeugdprogramma heb ik assistentie gekregen van Katelijne, dit vooral om het niet een oudere tripje te laten worden. Schippersgroeten, 
Erik & Katelijne
Leisureweek@leisureclubholland.nl

 

Zaterdag 25 juli. We ontmoeten elkaar in de haven van Hellevoetsluis. We kunnen kiezen voor de luxe van de Marina in het centrum of van de eenvoud van de verenigingshaven aan de rand. Hellevoetsluis is te bereiken via meerdere routes. Komend vanaf het noorden is de staande mast route naar Dordrecht voor de hand liggend. Daarna de Oude Maas af en bij Rhoon het Spui op. Dan is Hellevoet niet ver meer.

Zondag 26 juli. Met zijn allen richting Ooltgensplaat. Een mooie zeiltocht over het Haringvliet maakt deel uit van de dagbesteding. Dan even door de brug, de meesten gaan er onderdoor. Na het sluisje stuurboord uit de rust tegemoet van de “oude binnenhaven”. Volgens een betrouwbare bron en liefhebber moeten we hier buiten de boot gaan eten.
Maandag 27 juli. Onderweg richting de Zeeuwse Stromen. Als we het havengeultje uit zijn gaan we stuurboord uit het Volkerak op, richting de Krammersluis. Door de sluis vervolgen wij onze weg richting het Krabbersgat alwaar we zullen afmeren in de haven van St.Annaland. Altijd fijn om aan te komen. Eindelijk op zout water, dus krabbetjes vangen en in de avond weinig last van muggen. 

Dinsdag 28 juli. Op naar de mosselen. Via het Zijpe naar de Oosterschelde. Met het zicht op de Zeelandbrug buigen we af naar bakboord en verleggen onze koers richting de haven van Yerseke. Het hart van de mosselcultuur in Nederland. Van voorgaande edities van de Leisureweek is bekend dat Gijsbert weet waar je de lekkerste mossels kan halen.

 

Woensdag 29 juli. Terug naar de stad. Vanuit Yerseke gaan we westwaarts de Oosterschelde weer op richting de Goesche Sas. Eenmaal door de sluis stomen we het kanaal door richting de gezellige stad Goes. We kunnen hier afmeren in het gezellige haventje vlak bij het centrum van de stad alwaar de terrassen en winkels aanlokkelijk zijn voor vele bemanningen.

Donderdag 30 juli. Extra dagje shoppen. Goes en omgeving lijkt mij een prima gelegenheid om even een rustdagje in te bouwen in ons toch al “jachtige” bestaan. Even wat extra boodschappen halen, uitslapen of gewoon vroeg op weg om de omgeving te gaan verkennen. Al naar gelang de wensen kunnen we eventueel nog in de middag verderop gaan en wellicht in Goesche Sas overnachten zodat we weer op tijd richting onze volgende bestemming kunnen. 

Vrijdag 31 juli. Het einde alweer in zicht, Zierikzee here we come. De laatste gezamenlijke tocht onder de vlag van de Leisureclub wordt vandaag aangevangen. Zierikzee lijkt mij een mooie stad om de week der weken af te sluiten. Gelegen in de oude haven, met zicht op oude gebouwen op de kade, heeft toch altijd weer een bijzondere beleving. In mijn optiek mag Zierikzee niet ontbreken in een tocht door Zeeland. En voor we in Zierikzee aankomen kunnen we natuurlijk genieten van een heerlijke zeiltocht over de Oosterschelde met daarin een onvermijdelijke onderdoorgang van de Zeelandbrug. Voor de dissidente leden met andere schepen dan een Leisure betekent dit wachten voor een opening van de brug. Voor alle onderdoorzeilers, denk om de stroming!!

Zaterdag 1 augustus. Afscheid maar ook nieuwe plannen. Op de zaterdag sluiten we traditioneel de Leisureweek af. Nieuwe wateren zijn verkend, oude vriendschappen aangehaald en bovenal weer meer ervaring toegevoegd de kennis en kunde van het zeilen en manoeuvreren. Dit is ook de dag dat plannen gesmeed worden voor het verdere verloop van de vakantie. Sommigen gaan via de staande mast route direct weer naar huis. Anderen kiezen voor een tocht over zee om weer in hun thuishaven te geraken. Kortom, ook dit jaar zal de week sneller om zijn dan we hopen en ik ga ervan uit dat we ook nu weer kunnen terugkijken op een geslaagd evenement. 

Dit is het voorstel voor de Leisureweek 2009. Net als vorig jaar willen wij als organisatie jullie het volgende voorstellen: mensen die zich in april aanmelden voor de week, en ook zeker deelnemen, willen we in de gelegenheid stellen om serieus mee te praten over de exacte invulling van de route. Begin mei gaan we de definitieve route vaststellen en de jachthavens reserveren. Na deze maand kan er geen inspraak meer zijn. Ook niet met bijzondere redenen. Er moet een keer gereserveerd worden, anders kom je met een grote groep overal te laat en dat willen we niet. 

In de aanloop naar een Leisureweek in Zeeland zijn er altijd diverse konvooien die richting het startpunt varen. Voor schippers met wat minder ervaring kan dat een manier zijn om te wennen aan varen op rivieren of groter water. Daarnaast kan het ook een geruststellende gedachte zijn om altijd een hulpje bij de hand te hebben. Ik weet nu al zeker dat er, mits het weer het toelaat, ook over zee zal worden aangevaren. Ook hier weer een unieke gelegenheid om met elkaar iets te ondernemen. Er dient wel altijd rekening gehouden te worden dat er wel met elkaar gevaren wordt maar dat iedere schipper verantwoordelijk blijft voor zijn of haar eigen schip. Kortom, er zijn nog een paar opties die de komende tijd bekeken en besproken zullen worden. Ik hoop dat deze manier van organiseren jullie aanspreekt en verwacht een groot aantal inschrijvers. 

De organisatie van de Leisureweek, 
Erik & Katelijne 
Leisureweek@leisureclubholland.nl 

Aanmelden via bovengenoemd emailadres of via het aanmeldingsformulier op deze website. 
Graag zo spoedig mogelijk, zodat we de havens op basis van echte deelnemersaantallen kunnen bespreken. Met name Goes en Zierikzee zijn daarin kritiek.

NB. Evenementen van de Leisureclub zijn alleen bedoeld voor leden en hun introducés

 

 

Najaar 2010 ] Stertocht 2010 ] Programma Leisureweek 2010 ] Jaarvergadering 2010 ] Najaar 2009 ] [ Leisureweek 2009 ] Stertocht 2009 ] Jaarvergadering 2009 ] Najaar 2008 ] Leisureweek 2008 ] Stertocht 2008 ] Jaarvergadering 2008 ] Najaar 2007 ] Leisureweek 2007 ] Stertocht 2007 ] Voorjaar 2007 ] Jaarvergadering 2007 ] Najaar 2006 ] Leisureweek 2006 ] Stertocht 2006 ] Jaarvergadering 2006 ] [ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 09 juli 2016