Leisureweek 2008
 [ Start ] [ Nieuws en informatie ] [ Evenementen ] [ Leisurekrant ] [ Foto's ] [Discussieforum] [Facebook] [Navigatieoverzicht]

 

Omhoog

Leisureweek 2008 – Friesland

We zijn van start gegaan in Urk. Het betrof een beetje een valse start want door de weersomstandigheden kunnen een aantal schepen Urk niet bereiken. Het scenario van de Leisureweek 2007 komt weer boven drijven.
Ook toen was er iedere dag wel een onvoorziene wending. En ook vandaag stond de hele dag een straffe ZW6 en er was veel regen.
De opening moest gezien het weer binnen gebeuren en een lokaal restaurant was de klos. Helaas was het er te druk om even gezellig onderons te kunnen zijn maar na een koffie en een biertje ging iedereen voldaan te kooi.

De volgende dag naar Lemmer. De weersvoorspellingen waren iets beter, minder nat, minder wind en ook nog iets doorgedraaid naar de west. Eenmaal onderweg begon het in een bui toch weer behoorlijk door te waaien maar eenmaal in Lemmer hadden we toch weer een mooie zeildag achter de rug.
We waren te gast bij jachthaven De Punt en lagen gezellig bij elkaar. Zelfs Don Martin had nog, in tegenstelling tot zijn eerder gedane uitspraak “in this weather Iam not going” , de moed gevat om de tocht te ondernemen.
Alles op de motor, ik geef het je te doen bij W6 in een L17 (aan lager wal). Uiteindelijk toch alle 12 schepen bij elkaar.

Opmaandag werd bij het palaver besloten om niet te gaan richting Sloten , de havenmeester van Sloten vond dit niet erg toen ik afbelde, hij had geen plaats voor ons want iedereen bleef liggen. Het was ook geen doen, regen en harde wind hielden lang aan . Pas in de loop van de middag klaarde het op en ’s-Avonds hadden we nog een prima steigerborrel. 

Dinsdag naar Heeg. Tijdens het palaver werd bijna unaniem besloten om niet via de kleine sluis en door de stad naar binnen te gaan , maar door de grote sluis. In een lange sliert gingen de Leisures op weg naar Heeg, enwel via Sloten, de eigenlijke bestemming van de vorige dag. Nu was het weer goed en de wind redelijk , alleen was zeilen niet mogelijk op de vaarten en sloten. Sommige hebben op het Slotermeer nog even de genua uitgerold.
In Heeg aangekomen was het weer tijd voor fourageren en het bekende biertje in de kuip. Het werd zowaar tijd voor een zonnetentje.
Ondanks de diepgangsproblemen waren zelfs de dissidente leden ( Bavaria37 en Hunter 336) meegegaan naar binnen. En ze genoten ervan.

Woensdag richting Stavoren, alweer mooi weer. Op de Fluessen wordt er zelfs gezwommen , Met bijna de hele vloot bij elkaar , 10 van de 12 boten gaan voor anker. Er liggen zo’n 20 man in het water. Dat is best lang geleden voor een Leisureweek. Al was het water toch wel fris.
Dan de tocht voortgezet richting de sluis. Bij de Galamadammen (Koudum) voeren wij vorig jaar nog door de brug en nu was de gehele brug verdwenen en vervangen door een naviduct. Dat hadden ze snel geflikt die Friezen. Bij de sluis was het druk , veel zeilers wilden gaan genieten de komende dagen. De voorspellingen waren meer dan redelijk. ’s-Avonds genoten van een hele gezellige gezamelijke bbq.

Donderdag naar Hindeloopen. Een korte tocht met prima weer en een lekker windje. Wij waren niet de enige die ruim voorbij de eindbestemming gingen. Bijna ter hoogte van Makkum maar weer omgekeerd. Op de wal werd een mooie plek gevonden om de in allerijl georganiseerde bonte-avond ten uitvoer te brengen. Iedereen heeft z’n steentje bijgedragen. Jammergenoeg moesten we alweer afscheid nemen van onze nieuwe Leisurevrienden van de Phoenix. Misschien tot volgend jaar.

Vrijdags ligt de eindbestemming alweer voor de boeg. De marina van Makkum. Wat een mooie maar ook drukke haven is dat toch. De springplank naar de wadden. Ideaal voor boten vol met “kleine” kinderen. Maar ook leuk voor de Leisures. Op de wal hebben we eerst een palaver voor de waddenvaarders en daarna een soort van afscheidsborrel. Het is een mooie avond en menig sterk verhaal doet de ronde. De volgende ochtend gaat ieder zijns weegs. Op de steiger volgt het afscheid, maar niet voor iedereen. Er gaan 7 botendoor naar de wadden, hoezo gezellig. Een vervolg op een geslaagde Leisureweek.

Erik vH ab Gamble 

 

Najaar 2010 ] Stertocht 2010 ] Programma Leisureweek 2010 ] Jaarvergadering 2010 ] Najaar 2009 ] Leisureweek 2009 ] Stertocht 2009 ] Jaarvergadering 2009 ] Najaar 2008 ] [ Leisureweek 2008 ] Stertocht 2008 ] Jaarvergadering 2008 ] Najaar 2007 ] Leisureweek 2007 ] Stertocht 2007 ] Voorjaar 2007 ] Jaarvergadering 2007 ] Najaar 2006 ] Leisureweek 2006 ] Stertocht 2006 ] Jaarvergadering 2006 ] [ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 09 juli 2016