Leisureweek 2007
 [ Start ] [ Nieuws en informatie ] [ Evenementen ] [ Leisurekrant ] [ Foto's ] [Discussieforum] [Facebook] [Navigatieoverzicht]

 

Omhoog

Leisureweek 2007

 

Dit evenement begon goed: het was mooi weer in Durgerdam en er lagen bij de opening zo’n 10 schepen van de Leisurevloot in de haven. 

De eerste gezamenlijke reisdag begon met redelijk weer; er kon goed gezeild worden. Maar naarmate wij dichter onze bestemming - de gloednieuwe haven bij Volendam – naderden, kleurde de hemel steeds donkerder. Het ging regenen en de wind trok fors aan. 
De toiletten en douches - in het karakteristieke havenkantoor - zagen er nogal onaf uit (de wanden en plafonds zijn nog niet klaar), maar bleken prima te gebruiken. Verteld werd dat er een pallet met prefab douche- en toiletwanden in de haven was gegleden en dat er daarom vertraging was opgelopen in de afbouw.
Peter B. was speciaal met zijn schip naar Volendam gekomen om kennis te maken met andere leden. Helaas maakte het slechte weer er geen warme ontmoeting van, wij waren druk met het op orde brengen van de kuiptenten en hij moest tijdig de terugtocht aanvaarden. We hopen toch op een beter contact de volgende keer. 
Met Rob en Marijke en hun nieuwe camper lukte het wél: ze bleven overnachten achter de jachthaven en we konden de opvolg(st)er van BIANCA uitgebreid bekijken. 

Volgens plan zou er van Volendam naar de Verenigingshaven in Lelystad gevaren worden en dan de dag erna weer terug over het IJsselmeer naar Enkhuizen. Door de windverwachting gingen veel deelnemers twijfelen aan de haalbaarheid van dat programma. Het leidde er toe dat 8 schepen direct naar Enkhuizen voeren en slechts 2 naar Lelystad. De Factory-outlet aldaar had zo zijn aantrekkingskracht op sommige leden van de bemanningen. In Lelystad voegde zich er nog een deelnemer bij. De wind bleef zo hard waaien, dat de schepen in Lelystad daar nog een dag langer moesten blijven liggen, zodat we ook de geplande rustdag gescheiden bleven. Degenen die direct voor Enkhuizen hadden gekozen waren achteraf best wel gelukkig met die beslissing. Uiteindelijk kwamen alle schepen toch nog bij elkaar te liggen in de drukke Compagnieshaven. De havenmeesters hadden daarvoor - ondanks de onvoorziene toeloop door het weer - voldoende plaats kunnen vrijmaken. 

Omdat het niet echt ‘barbecue-weer’ was (en de barbecue op de haven niet mocht worden gebruikt?), gingen we met z’n allen naar de Chinees. Véél comfortabeler en zeker net zo gezellig.

Vanwege het ruige weer besloten de bemanningen van 4 schepen niet verder mee te varen. De resterende schepen zeilden over een nog behoorlijk golvend IJsselmeer naar de buitenhaven in Stavoren. 
Het aanleggen daar was door de harde wind nog een lastige klus, maar met de nodige hulp lukte het iedereen om in de (te) ruime boxen af te meren. 
Het bleef de dagen daarna hard waaien, waardoor de organisatie in overleg besloot af te zien van de laatste etappe van de Leisureweek naar Makkum. Voor zover bekend was dit de eerste keer in de historie van de Leisureweken dat een programma zo vaak moest worden omgegooid. Het weer was nog niet eerder zo’n spelbreker.
Vanuit Stavoren vertrokken de meeste schepen door de sluizen naar het meer beschutte binnenwater. De Torntoe en de Onyx vertrokken op een - achteraf gezien, door het onverwacht afgelasten van het Skûtsjesilen - minder gunstig tijdstip naar de sluis, zodat we daar nog heel laat naar ze konden blijven zwaaien (en daar nog gauw een foto van konden nemen).
Jammer dat het oorspronkelijke programma slechts gedeeltelijk kon doorgaan en dat daardoor de week voor sommige deelnemers geen volle week kon worden. Aan de andere kant heeft de sfeer er niet onder geleden en overheersen de plezierige herinneringen. Maar toch: volgend jaar beter - wat het weer betreft dan...

bemanning SHE

 

 

Najaar 2010 ] Stertocht 2010 ] Programma Leisureweek 2010 ] Jaarvergadering 2010 ] Najaar 2009 ] Leisureweek 2009 ] Stertocht 2009 ] Jaarvergadering 2009 ] Najaar 2008 ] Leisureweek 2008 ] Stertocht 2008 ] Jaarvergadering 2008 ] Najaar 2007 ] [ Leisureweek 2007 ] Stertocht 2007 ] Voorjaar 2007 ] Jaarvergadering 2007 ] Najaar 2006 ] Leisureweek 2006 ] Stertocht 2006 ] Jaarvergadering 2006 ] [ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 09 juli 2016