Leisure Zomerdagen 2018 - 2
 [ Start ] [ Nieuws en informatie ] [ Evenementen ] [ Leisurekrant ] [ Foto's ] [Discussieforum] [Facebook] [Navigatieoverzicht]

 

Omhoog

De Leisure Zomerdagen 2018 - 2

Vanaf zaterdag 28 juli tot en met 11 augustus vinden dit jaar voor het eerst de Leisure Zomerdagen plaats. Dit in plaats van de Leisureweek. (zie ook Leisure Zomerdagen deel 1)
De bedoeling is een zomerevenement dat minder vast ligt, en waarbij je ook halverwege aan kan sluiten. Of weer naar huis, je eigen plan trekken, maar de volle 2 weken mee mag natuurlijk ook! Hierin ben je vrij! 

In grote lijnen is er een vaarplan, maar dit ligt niet muurvast. In het plan zit meer dan genoeg ruimte om zelf, of met de groep iets anders te gaan doen. Het weer moet natuurlijk ook nog meewerken!

Om er nou voor te zorgen dat je weet waar de groep zich bevind, en waar je aan kan sluiten, is er de Zomerdagen Telefoon. Binnen de groep is er steeds 1 persoon die de telefoon in beheer heeft, en een paar dagen de kar trekt. Dit hoeft niet steeds dezelfde persoon te zijn, of iemand die de volle 2 weken meegaat. 

Via de Zomerdagen Whatsapp groep houdt iedereen contact met elkaar. Waar je aansluit, op- of afstapt. Om te zorgen dat iedereen die deelneemt op de hoogte blijft, meld je, als je jezelf voor (een deel van) de Zomerdagen hebt aangemeld via de Website: http://www.leisureclubholland.nl/formulieren/aanmelden_evenement.htm ook aan voor de Whatsapp groep. Dit kun je doen door bij je aanmelding meteen je 06 nummer op te geven. Ook via Facebook kun je volgen waar de groep is. 

Het is verstandig om een dag van te voren even te informeren of er plek is in de havens. Eventueel kan er dan misschien gereserveerd worden.

En dan nu het Programma!

De start, op 28 juli is in jachthaven Kaagdorp; https://www.jachthavenkaagdorp.nl/ aan de Kagerplassen. Meer informatie over deze plassen en de omgeving is onder andere hier te vinden; https://www.rondomkaagenbraassem.nl/
Na de Kagerplassen via de Ringvaart naar Haarlem. Tijden deze etappe kom je onder andere langs het Stoomgemaal De Cruquius; https://www.haarlemmermeermuseum.nl/cruquius-museum Zeker een bezoek waard, al is daar in de buurt aanleggen misschien lastig.
Aanlegmogelijkheden zijn in Haarlem Jachthaven Schoterbrug, maar even doorvaren naar Spaarndam, en daar gaan liggen bij Jachthaven De Rietpol. De laatste is een leuke haven vlakbij het centrum van Spaarndam. 

In veel havens kun je gratis de Havengids meenemen, staat veel info in, onder andere over aanlegplaatsen in Haarlem. http://www.dehavengids.nl/

In Haarlem is heel veel te doen; winkelen, veel musea, uit eten. Een leuk museum om te bezoeken is het Teylers Museum; https://www.teylersmuseum.nl

Na Haarlem/Spaarndam richting Amsterdam. Overnachten, maar vooral de sanitaire voorzieningen van de nieuwe jachthaven bij de voormalige NDSM werf schijnen bijzonder te zijn! https://www.amsterdammarina.com/ Vlak bij de haven kun je met de pont (gratis!) naar het centrum van Amsterdam.
Verderop richting het centrum is er de Sixhaven, en Aeolus. Beide even bellen van te voren, deze havens zijn erg populair. Verderop is er ook nog Twellega, maar weer wat verder van de pont en het centrum.
Eventueel een tussenstop in Durgerdam, voor eventuele op- of afstappers, of meteen door naar Muiden!
Op het terras bij Ome Ko genieten van het spektakel in de sluis. Een bezoek aan het Muiderslot. Maar Forteiland Pampus bezoeken kan ook! Met je eigen boot, (wel vroeg vertrekken) of met het Pampusveer. 
https://www.pampus.nl/ 
Na Muiden gaat het richting de Randmeren. Naarden, Huizen, voor anker, of aanleggen bij 1 van de eilandjes in het Gooi- en Eemmeer, Spakenburg, Elburg, om maar wat leuke plaatsen te noemen. Via de groeps-app, en in overleg de bestemming kiezen.
Dan komt langzaam ook het einde van de Zomerdagen in zicht. Het eindpunt is dit keer de IJssel delta. Hier zijn diverse aanlegmogelijkheden, een haventje aan het Kattendiep, de Kattenplaat, ankeren bij het IJsseloog (heel veel ijsvogels!) Ketelhaven, of een stukje de IJssel op naar Kampen. 

Mocht je nog tijd over hebben en verder willen, Overijssel, Friesland, het IJsselmeer, je kunt nog alle kanten op. Het einde van de Zomerdagen is nog lang niet het einde van het seizoen!

Kattenplaat

Kattenplaat

Haventje Kattendiep

 

Martijn Moltzer

NB: Evenementen van de Leisureclub zijn alleen bedoeld voor leden en hun introducÚ's

 

Aanmelden evenement ] [ Leisure Zomerdagen 2018 - 2 ] Leisure Zomerdagen 2018 ] Stertocht 2018 ] Jaarvergadering 2018 ] Leisureweek 2017 ] Stertocht 2017 ] Jaarvergadering 2017 ] Najaar 2016 ] Leisureweek 2016 ] Stertocht 2016 ] Jaarvergadering 2016 ] Najaar 2015 ] Leisureweek 2015 ] Stertocht 2015 ] Jaarvergadering 2015 ] Najaar 2014 ] Leisureweek 2014 ] Stertocht 2014 ] Jaarvergadering 2014 ] Najaar 2013 ] Leisureweek 2013 ] Stertocht 2013 ] Jaarvergadering 2013 ] Najaar 2012 ] Bezoek engelse LOA ] 35-jarig Jubileum evenement ] Leisureweek 2012 ] Stertocht 2012 ] Najaar 2011 ] Leisureweek 2011 ] Stertocht 2011 ] vakantiespreiding 2011-2014 ] Jaarvergadering 2011 ] Evenementen 2006 - 2010 ] Evenementen 2000 - 2005 ] [ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2018