Voorbereidingen Leisureweek 2010
 [ Start ] [ Nieuws en informatie ] [ Evenementen ] [ Leisurekrant ] [ Foto's ] [Discussieforum] [Facebook] [Navigatieoverzicht]

 

Omhoog

Voorbereidingen Leisureweek 2010.

Erik a/b GAMBLE

Tijdens de jaarvergadering van 31 januari jl. is de Leisureweek voor de komende zomer besproken. Allereerst wil ik melden dat de Leisureweek 2010 van start gaat op zaterdag 24 juli en zal eindigen op zaterdag 31 juli. Zoals velen van jullie weten, is de planning voor dit jaar om de Hollandse plassen weer eens te bezoeken. De gelegenheid voor de minder ervaren Leisurezeilers om op beschut water te zeilen en om veel vaar- en manouvreerervaring op te doen met de boot. En voor de ruimwaterzeilers, zeg maar de IJsselmeerschippers onder ons, wat cultuur te snuiven in steden als Amsterdam, Leiden en wellicht Haarlem. Voorgaande jaren hebben we met het maken van de Leisureweek zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Ook dit jaar willen we volgens dit concept gaan werken. Nick en ondergetekende hebben drie routes bedacht, waaruit de definitieve route gekozen zal worden. De bedoeling is dat de leden die min of meer zeker meegaan met de Leisureweek, mee kunnen beslissen over de te varen route. In 2005 hebben we de meeste Hollandse plassen bevaren en een bezoek gebracht aan de cultuurstad Leiden. Tijdens de jaarvergadering werd het idee geopperd om richting Haarlem te gaan. Zo kan het ’s nachts door Amsterdam gaan omzeild worden. Uiteindelijk zijn we op de volgende voorstellen uitgekomen. 

Optie 1: Hollandse plassen ZUID

De aftrap voor de week zal worden gehouden op het eiland van Nick en Eef aan de Westeinderplas. De dagen daarna doen we de Brasem, Wijde Aa en de Kaag aan. Een bezoek aan Leiden mag uiteraard niet ontbreken. Naarmate de week vordert, begeven we ons via de ringvaart richting Haarlem. Ook hier is net als in Leiden heel veel te zien en ook prima te shoppen. Na Haarlem kunnen we ons via het Noordzeekanaal richting Amsterdam en IJsselmeer verplaatsen.

Optie 2: Hollandse plassen NOORD 1

De aftrap voor de week zal worden gehouden op het eiland van Nick en Eef aan de Westeinderplas. De dagen die volgen brengen ons over de Hollandse plassen en de ringvaart richting Haarlem. Na een eventueel tweedaags bezoek aan deze mooie stad steken we het Noordzeekanaal over richting Zaandam en Alkmaar, alwaar we op het Alkmaardermeer weer eens heerlijk kunnen zeilen. Na de ervaring van het Alkmaarse gaan we weer terug richting Amsterdam om wellicht in Durgerdam het evenement af te sluiten. Voor ons ligt dan de weidsheid van het IJsselmeer… en je zal vast zien dat een complete Leisure flottielje richting het noorden gaat.

Optie 3: Hollandse plassen NOORD 2

De aftrap voor de week zal worden gehouden op het eiland van Nick en Eef aan de Westeinderplas. De dagen die volgen brengen ons over de Hollandse plassen en de ringvaart richting Haarlem. Na een bezoek aan deze mooie stad steken we het Noordzeekanaal over richting Zaandam en Alkmaar alwaar we op het Alkmaardermeer weer eens heerlijk kunnen zeilen. Na de ervaring van het Alkmaarse gaan we via het Noordhollandskanaal richting Den Helder. Onderweg komen we nog in de buurt van het Amstelmeer. Als we er toch zijn, even van de gelegenheid gebruik maken om een stukje te zeilen. Eenmaal in Den Helder aangekomen zijn ook hier nog wat mogelijkeden voor museum-bezoek, we zijn tenslotte in de marinehaven waar best wel wat te beleven is. Na de afsluiting van de week is er de mogelijkheid om het Wad op te gaan. Enerzijds met bestemming waddeneilanden, anderzijds om onder de beschutting van de kust weer terug te zeilen richting Den Oever om zo weer op het IJsselmeer te geraken. 

Dit waren in vogelvlucht de drie routes die klaarliggen om uitgewerkt te worden. Zoals ik in mijn intro al aangaf, is de vraag tweeledig: 

  1. Wil/kan je meedoen aan de Leisureweek 2010? Geef je dan zo snel mogelijk op en beleef het gevoel van samen varen en het meebeleven van de opening op het eiland van Nick & Eef met alle gezelligheid daar omheen. 
  2. Als het besluit genomen is om mee te gaan, bedenk dan in welke route je jezelf het meeste terug kan vinden. Wat vind je leuk, welk vaarwater is nog niet ontdekt of waar zie je de beste mogelijkheden voor het vervolg van je vakantie. 

Mede namens Nick hoop ik dat we jullie inspiratie hebben gegeven om mee te denken over de invulling van de komende Leisureweek. Het lijkt me redelijk om 30 april aan te houden als sluitingsdatum voor inschrijving. Daarna kunnen we alle input verwerken en de definitieve route bekendmaken. Het aanmelden voor de Leisureweek kan natuurlijk ook nog na 30 april, maar dan is meedenken over de route niet meer mogelijk. Ik hoop dat jullie massaal gaan reageren. Mochten er nog aanvullende ideetjes loskomen dan, kun je dat altijd mailen. Bijvoorbeeld over de route of voor het programma. En als er mensen zijn die willen assisteren bij de organisatie, horen we dat graag. 

Opgave via leisureweek@leisureclubholland.nl

Zeilersgroet,
Erik 

NB. Evenementen van de Leisureclub zijn alleen bedoeld voor leden en hun introducés

 

[ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 09 juli 2016